Иван Шишков: До момента са одобрени два етапа от бъдещата магистрала

...
Иван Шишков: До момента са одобрени два етапа от бъдещата магистрала
Коментари Харесай

Започва проектирането на магистрала от Русе до Маказа

Иван Шишков: До момента са утвърдени два стадия от бъдещата автомагистрала до обхода на Бяла

Министърът на районното развиване Иван Шишков е упълномощил планиране на цялата автомагистрала от Русе до Маказа. Министърът заяви това по време на инспекция на последващите стадии в строителството на интерконектора с Гърция. От думите му стана ясно, че главното трасе на аутобана ще минава през Прохода на републиката.

" До момента са утвърдени като Подробен организационен проект два стадия от бъдещата автомагистрала до обхода на Бяла ", уточни още министърът. В област Стара Загора ще минава още една автомагистрала, която да слезе от Хаинбоаз и да пресече автомагистралите " Тракия " и " Марица ". Това ще бъде извънредно значимо трасе за Стара Загора, тъй като през региона ще минават три автомагистрали. Икономически това ще бъде добре за региона ", сподели още министър Шишков.

Според него тунелът под Шипка е плануван неприятно и погрешно, " тъй като е с по-една лента в посока ". Така е изпълнен и обходният път на Габрово, само че от думите му стана ясно, че трасето няма по какъв начин да бъде разширено.

Министър Шишков добави, че са подписани контракти с компаниите, които ще дават отговор за зимната поддръжка на пътищата.

“Имам увещание от Агенция " Пътна инфраструктура ", че е осъществена инспекция на строителните компании, които са спечелили състезанията и нямам терзание в тази посока ", сподели той и добави, че финансирането е обезпечено и в развой на разплащане е 15 на 100 предплатено заплащане.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР